PSD cere măsuri pentru contracararea secetei, printre care declararea stării de calamitate naturală şi acordarea de vouchere agricultorilor. Social-democraţii critică Guvernul pentru că a permis plecarea din ţară a muncitorilor agricoli, în contradicţie cu celelalte ţări europene care anticipează criza alimentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe lângă măsurile propuse de PSD pentru combaterea efectelor pandemiei, Guvernul trebuie să ia urgent următoarele decizii pentru contracararea secetei: declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină, linie de credit cu garanţii de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă şi suspendarea plăţii acesteia şi accelerarea investiţiilor pentru sistemele de irigaţii şi anti-grindină”, a transmis, vineri, PSD:

Social-democraţii consideră că România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole.

”Guvernul PNL dă liber la plecarea din ţară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forţă de muncă, mergem pe contrasens faţă de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie”, a mai transmis PSD.

Premierul Ludovic Orban afirmă că aproximativ 80-90.000 de români ar putea pleca la muncă în străinătate, în perioada următoare, fără a putea fi împiedicaţi să facă acest lucru. "Dacă ar avea oferte în ţară de la fermierii români sau de la alţi angajatori, probabil nu ar pleca. Deocamdată în România există un milion de contracte de muncă suspendate, aproximativ 300.000 de contracte care sunt încetate. Pe lângă asta, în România au venit peste 250.000 de români, absorbţia acestei forţe de muncă (...) astăzi este aproape imposibilă", spune el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.