Senatorii şi deputaţii USR au protestat, astăzi, faţă de menţinerea sistemului de pensii speciale, prin proiectul de lege iniţiat de guvernul PSD-PNL şi aflat la vot, în Senat, potrivit formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii USR au afişat două bannere şi mai multe pancarte cu mesajul: Tăiaţi pensiile speciale. Pierdem banii din PNRR.

”Am decis să apelăm la toate metodele de protest faţă de menţinerea pensiilor speciale. Zilele astea, PSD şi PNL au dat la o parte orice mască, au călcat în picioare orice regulă în comisii şi în plen doar pentru a proteja un sistem ticălos, privilegiile şi puterea de a împărţi bani”, a declarat liderul de grup al senatorilor USR Radu Mihail.

”Astăzi, coaliţia trebuie să fie oprită la Senat, să treacă această lege a pensiilor speciale pentru că blochează banii din PNRR. Sunt bani pentru care România a muncit, sunt bani de care România are nevoie să dezvolte. Coaliţia îşi vede de interesele sale în Parlament, nu are alte interese decât să îşi protejeze privilegiaţii. USR susţine un sistem bazat pe contributivitate, pentru toate profesiile. Militarii, poliţiştii, magistraţii sunt categorii profesionale pe care le respectăm, aşa cum îi respectăm şi pe toţi ceilalţi 5 milioane de oameni care au pensia medie de 2000 de lei”, a spus senatoarea Simona Spătaru.

”Din tranşa aceasta puteam construi 22 de creşte. Noi tăiem creşele şi tăiem viitorul copiilor şi tinerilor români pentru ca Nicolae Ciucă să aibă în continuare pensie de lux. Asta trebuie să se oprească”, a completat senatorul USR Ştefan Pălărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.