Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, proiectul de lege privind organizarea judiciară, parte a pachetului legilor justiţiei, cu 179 de oturi pentru, 76 de voturi contra şi 4 abţineri. Aţi votat legea privind oligarhizarea justiţiei, în acord cu dorinţele preşedintelui, a spus deputatul USR Stelian Ion, după vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Andronache, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei, a afirmat în cadrul dezbaterii că vorbim despre ”o nouă lege privind organizarea judiciară”.

”Demersul Guvernului României îşi propune să înlocuiască actuala reglementare şi este bine să subliniem câteva aspecte importante: această lege, ca de altfel şi celelalte două acte normative referitoare la sistemul judiciar, au fost elaborate cu toate autorităţile relevante din domeniu, aspect pe care reprezentanţii acestor autorităţi l-au subliniat la dezbaterile generale din Comisia Specială”, a spus Andronache.

Preşedintele comisiei speciale a precizat că este evident faptul că soluţiile la care au ajuns împreună sunt cuprinse în proiectul de lege şi în acelaşi timp, anumite aspecte au fost corectate, ele regăsindu-se prin amendamentele admise în comisie.

După vot, deputatul USR Stelian Ion a criticat adoptarea proiectului. 

”Aţi votat legea privind oligarhizarea justiţiei, în acord cu dorinţele preşedintelui, care din păcate, astăzi, la un eveniment DNA care sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţarea susţinea în mod ipocrit că susţine în continuare lupta împotriva corupţiei. Nu susţine lupta anticorupţie”, a spus Stelian Ion.

”Anul trecut a blocat legile justiţiei, care aveau o procedură de numire a procurorilor de rang înal echilibrată, iar anul acesta transmite semnale eronate în sensul în care vă doriţi respectarea documentelor internaţionale când de fapt nu faceţi decât să fugiţi de avizele Comisiei de la Veneţia. Este o ruşine ce se întâmplă în Parlamentul României, nu mai putem crede minciunile de la cel mai mare nivel al statului, venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis legate de justiţie, şi-a pierdut de mult credibilitatea preşedintele Klaus Iohannis”, a mai afirmat Stelian Ion, în plen. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.