Pro România anunţă completarea Biroului Executiv cu patru membri, între care Corina Creţu şi Adrian Ţuţuianu, după suspendarea celor care au votat învestirea Guvernului Orban. De asememea, formaţiunea a anunţat declanşarea alegerilor interne şi organizarea, în februarie 2020, a Convenţiei Naţionale. Liderul Pro România, Victor Ponta, spune că, la fel ca în 2009, ”avem o dominaţie incontestabilă a forţelor politice de dreapta care deţin, atât funcţia de preşedinte, cât şi aceea de prim-ministru”. În plus, Pro România publică un grafic cu numărul de voturi obţinut de PSD la toate alegerile prezidenţiale, în turul al doilea - pornind de la 7,3 milioane de voturi în1990, până la 3,3 milioane de voturi în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul politic 2019 se încheie la fel ca anul 2009: pe fondul unor grave erori şi a unei strategii falimentare a conducerii PSD, avem o dominaţie incontestabilă a forţelor politice de dreapta care deţin, în acest moment, atât funcţia de preşedinte, cât şi aceea de prim-ministru. La fel ca în 2010, România se pregăteşte de o gravă criză economică şi socială, iar guvernul de dreapta nu este capabil să ofere soluţiile competenţe şi profesioniste necesare. Preţul va fi plătit, din nou, de oamenii care trăiesc în România şi de firmele româneşti. Avem nevoie de o reformă profundă şi fără compromisuri a stângii, care să îi dea şansa de a se reafirmă că opoziţie şi alternativă serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obişnuiţi de efectele crizei şi ale proastei guvernări. PRO România îşi propune să fie promotorul reformei şi unităţîi stângii moderne şi pro-europene în perioada 2020-2024”, a scris, luni, pe Facebook, Victor Ponta.

Pro România a publicat şi un grafic cu numărul de voturi obţinut de PSD la toate alegerile prezidenţiale, în turul al doilea - pornind de la 7,3 milioane de voturi în1990, până la 3,3 milioane de voturi în 2019. 

Acesta a mai anunţat că PRO România a completat Biroul Executiv (BEx) cu patru membri, respectiv: europarlamentarul Corina Creţu, senatorul Adrian Ţuţuianu, şi deputaţîi Gabriela Podaşcă şi Cătălin Nechifor.

”BEx este forul statutar care gestionează zilnic activitatea politică şi organizatorică a partidului. Prima decizie a noului Birou Executiv priveşte demararea procesului de organizare a alegerilor interne pentru conducerea organizaţiilor judeţene, municipale şi locale. Tot cu această ocazie au fost stabilite şi criteriile de selecţie a candidaţilor pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 2020”, a mai scris Ponta.

Potrivit acestuia, Biroul Executiv a decis convocarea principalului for deliberativ al partidului, în pe 8 februarie 2020.

Atunci va avea loc Convenţia Naţională PRO România, ”eveniment strategic la care se vor dezbate şi stabili principalele direcţii politice pentru următoarele două competiţîi electorale”, a mai scris Ponta, anunţând că va prezenta la evenimentul partidului ”Manifestul Politic 2020-2024”.

”Rezultatele obţinute de partide la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale au confirmat, din păcate, opinia fondatorilor PRO România, care au acuzat gravele greşeli politice ale echipei Dragnea - Dăncilă. Abordarea anti-europeană şi promovarea oamenilor şi a discursului tip PRM 2000 au dus la rezultate identice. PRO România se adresează tuturor alegătorilor de centru stânga care au votat în 2014 (peste 5,2 milioane dee români) şi este dispus să colaboreze cu forţele politice social-democrate pentru consolidarea unei opoziţîi constructive, una care să apere cu adevărat interesele românilor. Acceptarea greşelilor strategice, pasul în spate pe care trebuie să îl facă liderii care au dus Stânga la dezastrul de azi, un nou mod de înţelegere şi adaptare la profundele schimbări din societatea românească (inclusiv din Diaspora) şi reforma internă reprezintă condiţiile esenţiale pe care trebuie să le respecte toţi cei care vor alege să contribuie, alături de noi, la reconstrucţia stângii româneşti”, a mai scris Ponta.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.