Custodele Coroanei României, principesa Margareta afirmă, în mesajul de Crăciun adresat românilor, că ţara noastră îşi consolidează libertăţile, însă evenimentele din lume fac ca România să se confrunte cu dificultăţi greu de imaginat în urmă cu două decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România îşi consolidează libertăţile şi foloseşte bine instrumentele dezvoltării. Societatea noastră dovedeşte conştiinţă şi intransigenţă, doreşte informaţie şi să dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examen de competenţă şi de etică. Ne lipseşte încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva”, scrie principesa Margareta în mesajul adresa românilor.

Pe de altă parte, Custodele Coroanei arată că recentele evenimente din lume au arătat că democraţia trece printr-un moment de slăbiciune. ”Prosperitatea nu asigură automat echilibrul şi siguranţa în ţările noastre. Deviere de la principii şi valori, momente de rătăcire pot interveni în orice societate, chiar şi cele mai avansate de pe glob. România are de făcut faţă unor dificultăţi care erau de neimaginat acum 20 de ani”, avertizează principesa.

Ea a invocat în mesajul său boala regelui Mihai şi moartea reginei Ana. ”Anul acesta este un an al durerii, în care ne-am despărţit de regina Ana. Cei 68 de ani pe care Regina noastră i-a dăruit Regelui şi ţării ne-au făcut să credem că ea va fi mereu cu noi. Regina a plecat lăsând în urmă tristeţe, dar şi un exemplar legământ de devotament, modestie şi hotărâre”, scrie principesa Margareta.

Aceasta a mai amintit că anul acesta s-au sărbătorit 150 de ani de la instaurarea dinastiei de Hohenzollern-Sigmaringen în România şi de la promulgarea Constituţiei de la 1866, care ”a aşezat statul român modern pe harta Europei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.