Primarul PNL al Iaşiului, Mihai Chirica, acuză USR-PLUS că a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi că s-a aliat cu PSD, după ce un consilier USR a fost ales să conducă şedinţele de Consiliu Local în următoarele trei luni. În replică, deputatul USR Marius Bodea afirmă că USR-PLUS nu va face alianţă "nici cu pesediştii lui Chirica, nici cu pesediştii din PSD".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Mihai Chirica, lider al filialei municipale PNL Iaşi, a declarat, joi, după şedinţa Consiliului Local, că USR-PLUS a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi s-a aliat cu PSD, după ce consilierul USR Răzvan Timofciuc a fost votat preşedinte de şedinţă în Consiliul Local Iaşi pentru următoarele trei luni.

"Electoratul majoritar din municipiul Iaşi a avut o opţiune clară la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, alegând PNL şi USR-PLUS pe buletinul de vot. Din păcate, la patru zile după scrutin, aleşii locali de la USR-PLUS au făcut o alianţă împotriva firii, votând cot la cot cu aleşii de la PSD. Este cu atât mai regretabilă trădarea USR-PLUS la Iaşi, cu cât la nivel naţional şefii lor de partid negociază cu PNL şi preşedintele Klaus Iohannis formarea unui guvern care să conducă România”, a afirmat Mihai Chirica.

Conducerea PNL Iaşi apreciază că "lipsa de experienţă a unor consilieri locali USR-PLUS Iaşi ar putea fi speculată de politicieni infiltraţi, care au făcut deja înţelegeri subterane cu PSD”.

"Ieşenii ar trebui să ştie că, la trei ani după ce au ieşit în stradă împotriva PSD-Dragnea, unii politicieni care s-au hrănit cu voturile electoratului de dreapta bat acum palma chiar cu acelaşi PSD. Sper că este doar o greşeală de moment a tinerilor de la USR-PLUS, care s-au lăsat prinşi în capcana PSD”, a spus primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, PNL Iaşi menţine deschisă oferta de colaborare politică adresată tuturor partidelor de dreapta.

În replică, deputatul USR Marius Bodea a afirmat, într-un comunicat de presă, că după ce a pierdut "lamentabil” în municipiu la alegerile parlamentare,  "Mihai Chirica îşi permite să se răţoiască la USR PLUS”.

"Un pic de ruşine n-ar strica din partea viitorului fost primar al oraşului Iaşi, un ins capturat de mafia imobiliară şi adoptat în pagubă totală de PNL Iaşi. Astăzi am asistat, de fapt, la o răfuială între pesedişti în Consiliul Local Iaşi. Ca între vechi colegi, au poliţe de plătit, iar USR-PLUS nu se amestecă între clanurile lor. Faptul că un ales al USR-PLUS, Răzvan Timofciuc, va conduce pentru trei luni şedinţele de CL reprezintă o garanţie a corectitudinii desfăşurării lucrărilor”, a susţinut Bodea.

El a precizat că USR-PLUS nu va face nicio alianţă cu Mihai Chirica şi "cu consilierii controlaţi de acesta”.

"În rândul consilierilor PNL Iaşi se află nu mai puţin de trei foşti pesedişti, membri ai Consiliului Local anterior. Aceştia au sărit efectiv din PSD în PNL în august 2020, la cererea expresă a lui Chirica. Pe de altă parte, nu vom face niciodată alianţă cu PSD Iaşi, pentru că am învăţat pe pielea noastră ce tragic este să avem un oraş condus de Chirica, exponentul perfect a tot ceea ce detestăm la pesedişti: amoralitatea, aroganţa, corupţia, minciuna şi impostura“, a afirmat Marius Bodea.

În Consiliul Local nu există în acest moment o majoritate asumată, PNL şi PMP având împreună 13 mandate (11 liberalii, iar două cei din PMP) dintr-un total de 27 de mandate. USR deţine nouă mandate, iar PSD cinci.

La două luni şi jumătate de la alegerile locale, încă nu au fost desemnaţi viceprimarii Iaşiului, USR-PLUS afirmând în repetate rânduri că nu se poate alia cu edilul PNL Mihai Chirica, pe care îl acuză de legături cu mafia imobiliară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.