Primăria Capitalei anunţă că Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul pe care i l-a intentat, în urma unui incident din 2017, primarului general, Gabriela Firea, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, prin afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase. Reprezentanţii USR Bucureşti spun însă că "minciunile rămân minciuni". "După doi ani, instanţa a constatat că minciunile Gabrielei Firea nu pot fi încadrate ca încălcări ale legii. Asta nu înseamnă că minciunile nu au existat. Înseamnă doar că ele nu pot fi sancţionate legal", afirmă USR Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Capitalei, Gabriela Firea a fost chemată în instanţă, în iunie 2017, de către reclamanţii Roxana-Sanda Wring, Ana-Maria Ciceală, Alexandru Valeriu Gâdiuţă şi Uniunea Salvaţi România (USR), pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase. Pentru aceast fapt, reprezentantii USR solicitau şi daune morale în valoare totală de 500.000 de lei.

"Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”, a spus Firea, citată în comunicat.

Conform comunicatului PMB, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către primarul Firea în contextul incidentului din 8 iunie 2017, "când un grup de persoane a pătruns prin violenţă în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ulterior în sala unde avea loc şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea". De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, mai scrie în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii USR Bucureşti şi-au exprimat, într-o postare pe Facebook, punctul de vedere.

"Minciunile rămân minciuni. Acum doi ani, Gabriela Firea şi-a pus subalternii să-i ţină pe hol pe cetăţenii veniţi să asiste la şedinţa Consiliului General. A declarat apoi că USR i-a instigat pe oameni împotriva ei, că cei prezenţi ar fi vrut să o linşeze şi că poliţiştii locali ar fi fost agresaţi. A fost o cascadă de minciuni pentru care USR a deschis acţiune în justiţie. După doi ani, instanţa a constatat că minciunile Gabrielei Firea nu pot fi încadrate ca încălcări ale legii. Asta nu înseamnă că minciunile nu au existat. Înseamnă doar că ele nu pot fi sancţionate legal", au arătat reprezentanţii USR Bucureşti.

Potrivit acestora, "minciunile" respective pot însă să fie sancţionate la vot.

"Pentru că problema Bucureştiului nu este legată doar de faptul că are un primar total incompetent. Problema este că Gabriela Firea este, în plus, lipsită de orice urmă de bun-simţ. Este un primar dispus să mintă, să înşele, să facă din negru alb şi din alb negru, incapabilă să-şi recunoască limitele sau măcar erorile, incapabilă să lucreze într-o altă logică decât în cea a beneficiului politic mărunt pentru sine şi a beneficiului financiar major pentru cei din jurul ei", a susţinut USR Bucureşti.

USR Bucureşti precizează că respectă deciziile instanţei.

"În egală măsură, respectă şi adevărul istoric: cu sau fără încadrare juridică, minciunile rămân minciuni. Iar în cazul Gabrielei Firea, decizia instanţei doar o salvează de la plata prejudiciilor, nu şi de la dispreţul bucureştenilor care văd cum oraşul se sufocă sub un munte de incompetenţă şi nepăsare", au mai spus ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.