Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a anunţat că evenimentul ”Cinema în aer liber” nu va avea loc sâmbătă, deoarece banii proveniţi din sponsorizări private s-au terminat, iar consilierii locali au refuzat ”în mai multe rânduri” să aloce fondurile necesare din bugetul local. Edilul promite că va încerca să găsească finanţare pentru ca în următoarele trei weekenduri ale lunii august evenimentul să aibă loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu părere de rău, trebuie să vă anunţ că sâmbăta aceasta nu vom avea ”Cinema în aer liber”. Din nefericire, banii pe care am reuşit să îi găsim, împreună cu fundaţia Betania, pentru a finanţa această activitate din sponsorizări private s-au epuizat.  Am ajuns în această situaţie după ce consilierii locali au refuzat, în mai multe rânduri, să aloce din bugetul municipiului fondurile necesare pentru desfăşurarea, fără întreruperi, a acestui eveniment pe toată perioada verii, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi”, a scris Lucian Daniel Stanciu Viziteu pe pagina sa de Facebook.
 
Primarul municipiului Bacău a arătat că o proiecţie de film costă 3.500 de lei, o sumă mică, având în vedere prezenţa în număr mare la ”Cinema în aer liber”. 
 
”O proiecţie de film costă, practic, 3500 de lei. O sumă relativ mică, în raport cu bucuria pe care o aduce în rândul sutelor de băcăuani care şi-au creat obiceiul de a veni, împreună cu familia, sâmbăta la film în parc. Chiar şi aşa, au fost hotărâţi să distrugă proiectul. Dacă nu aţi ajuns încă la nicio astfel de proiecţie, vă garantez că atmosfera e una extraordinară. Băcăuanii care participă săptămână de săptămână sunt genul de oameni care îţi dau speranţa că ţara asta se îndreaptă într-o direcţie bună. După fiecare eveniment rămâne o curăţenie impecabilă, participanţii strâng după ei până şi scaunele pe care voluntarii le aşază pentru spectatori”, mai scrie edilul.
 
De asemenea, Lucian Daniel Stanciu Viziteu în final precizează că încearcă să găsească fondurile necesare pentru ca proiectul să continue. 
 
”Vom încerca să găsim finanţare măcar pentru celelalte 3 weekenduri ale lunii august. Vă voi ţine la curent”, a adăugat primarul din Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.