Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis miercuri un mesaj în care subliniază că în avangarda luptei pentru libertatea spiritului a stat întotdeauna cultura şi că România de astăzi, cu idealurile şi valorile sale, cunoscută ca voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul lui Orban vine cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, sărbătorită anul acesta pentru a zecea oară.

Ludovic Orban a spus că aceasta reprezintă „omagiul pe care statul român îl aduce geniului eminescian şi semnificaţiei pe care acesta a avut-o atât în ulterioara efervescenţă literară din ţara noastră, cât şi în recunoaşterea creaţiei naţionale printre valorile importante ale culturii universale”.

Cultura este cea care a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înţelege şi depăşi bariere ridicate de temeri sau prejudecăţi, a mai transmis Orban.

„Este singura mărturie de identitate pe care nimeni nu o poate pierde şi singurul avut tangibil de care un om nu poate sărăci”.

Prin sistemul de credinţe şi valori, prin conservarea şi perpetuarea elementelor comune, „cultura a adus trăinicie naţiunii române şi a făcut posibile acte politice şi sociale majore. România de astăzi, cu idealurile şi valorile sale, cunoscută drept o voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii”.

El a mai precizat că Guvernul pe care îl conduce are „proiecte ambiţioase” în domeniul culturii. „Îmi doresc ca implicarea cu politici şi resurse în conservarea de patrimonii şi în stimularea creaţiei artistice să răspundă armonios talentului creatorilor români şi iubitorilor pasionaţi de creaţia culturală. Pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.