Premierul Nicolae Ciucă care a anunţat, miercuri, că va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL a depus moţiunea intitulată „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică” care are 24 de pagini şi include o scrisoare adresată liberalilor scrisă de mână şi semnată de către şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea completă prin care candidează Nicolae Ciucă la şefia PNL poate fi accesată AICI.

În introducerea documentului, premierul vorbeşte despre valorile dreptei şi despre contextul geopolitic, plus multiplele crize şi provocări din ultima perioadă. 

„Fondurilor europene impresionante pentru dezvoltarea şi modernizarea României li se adaugă faptul că în UE este regăsit un nou sens al solidarităţii. Sunt înţelese acum primordialitatea legăturii transatlantice pentru securitatea Europei, dar şi faptul că politicile de mediu şi energetice ale UE trebuie să ţină cont în mult mai mare măsură de contextul geopolitic şi să fie mai bine conectate la realitate. Şi va trebui să avem un cuvânt greu de spus în aceste teme. Proporţional cu statutul de cea de-a şasea ţară ca greutate strategică, populaţie şi teritoriu din UE”, precizează Ciucă care adaugă că românii au multe oportunităţi. 

El aminteşte şi de războiul din Ucraina şi despre lecţiile pe care le-a învăţat lumea. 

„Sunt situaţii excepţionale, care necesită decizii rapide şi măsuri excepţionale pentru a închide aceste crize, pentru a creşte rezilienţa societăţii româneşti, pentru a aprofunda valorile în care credem şi a consolida asel temelia euro-atlantică pe care să construim mai departe o societate prosperă”, mai transmite premierul. 

Acesta adaugă că România are acum şansa de a deveni un model în tot Flancul Estic.

„Ca să depăşim crizele şi să fructificăm oportunităţile este necesar să întărim leadershipul politic şi acţiunea guvernamentală şi să consolidăm doctrinar PNL ca Partid al Dreptei pro-occidentale şi lider al aducerii României între cei care profesează valorile Occidentului”, a completat Ciucă. 

Premierul aminteşte şi despre fundamentul politic, iar „pentru această devenire şi pentru o Românie puternică este dat de existenţa unui Preşedinte al României ce provine din PNL, a unui parteneriat între partid, Premier şi Preşedinte şi o Mare Coaliţie care poate susţine proiectele majore în momentele complicate pe care le traversăm”.

„Înţelegerea depăşirii rivalităţilor istorice între cele două mari partide de stânga şi de dreapta este o dovadă de responsabilitate faţă de români şi poate crea oportunităţile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate şi echilibru. Noi rămânem de dreapta şi credem că viitorul dezvoltării şi modernizării României este liberal!”, a mai spus Nicolae Ciucă, în moţiunea prin care cere votul liberalilor pentru şefia PNL. 

Până în prezent, Nicolae Ciucă este singurul candidat la şefia PNL. Florin Cîţu a demisionat sâmbătă din această funcţie care a fost preluată interimar de Gheorghe Flutur. Congresul extraordinar al partidului pentru alegerea preşedintelui PNL va avea loc pe 10 aprilie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.