Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere cu o delegaţie BERD condusă de preşedintele băncii, Odile Renaud-Basso, şeful Executivul afirmând că salută acţiunile BERD în România şi sprijinul acordat sectorului privat atât prin finanţări, cât şi prin asistenţa tehnică pusă la dispoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) condusă de preşedintele băncii, doamna Odile Renaud-Basso, prilej cu care şeful Executivului român a evidenţiat rolul esenţial al BERD pentru proiectele de dezvoltare a României, anunţă Executivul.

”Salutăm acţiunile BERD în România şi sprijinul acordat sectorului privat atât prin finanţări, cât şi prin asistenţa tehnică pusă la dispoziţie. BERD are un rol foarte important în finanţarea investiţiilor la nivel local, unde a susţinut proiecte de infrastructură municipală şi de consolidare a capacităţii administrative”, a declarat şeful Executivului.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa asistenţei financiare şi tehnice a BERD pentru rezilienţa şi dezvoltarea nivelului de trai în comunităţile locale.

”Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat, de asemenea, importanţa cooperării cu BERD inclusiv în eforturile României de a sprijini Ucraina. În acest context, oficialul BERD a mulţumit României pentru susţinerea manifestată faţă de Ucraina”, arată Executivul în comunicat. Î

ntrevederea premierului Marcel Ciolacu cu delegaţia BERD a avut loc în marja Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), organizat de Guvernul României, eveniment consecutiv summit-ului acestui format de cooperare regională, ambele găzduite anul acesta pentru a doua oară la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.