Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a semnat luni o Declaraţie Comună cu preşedintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili. aflat în vizită oficială la Senat. Nicolae Ciucă arată că, prin această declaraţie, reafirmă cooperarea română pe linie parlamentară

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sprijinim Georgia pe drumul său spre Uniunea Europeană şi continuăm să aprofundăm relaţia noastră bilaterală. Statul caucazian are o poziţie geostrategică relevantă în transporturile comerciale din zona Caspică spre Europa şi ocupă un loc important în proiectul coridorului verde care va aduce electricitate din Azerbaidjan în Uniunea Europeană, pe traseul Georgia-Marea Neagră-România. Acestea au fost principalele subiecte discutate cu preşedintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili, aflat în vizită oficială la Senatul României”, a transmis preşedintele Senatului, după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili.

Nicolae Ciucă anunţă că a semnat împreună cu preşedintele Parlamentului Georgiei o Declaraţie Comună, prin care reafirmăm cooperarea noastră pe linie parlamentară şi a reconfirmat sprijinul pe care îl acordă România agendei europene a Georgiei.

”Ţara noastră este prima care a ratificat Acordul de Asociere UE-Georgia în 2014, oferind guvernului de la Tbilisi asistenţă tehnică în implementarea prevederilor acestui document. Relaţia bilaterală dintre ţările noastre a fost reconfigurată - cu aproape un an în urmă – prin semnarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Georgia. Astfel, relaţiile noastre economice şi comerciale se vor aprofunda, iar cooperarea regională din zona Mării Negre se va consolida. Trebuie, de asemenea, să acordăm o atenţie deosebită extinderii colaborării pe proiecte, în special pe energie şi conectivitate”, mai spune Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.