Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a participat, luni la Praga, la ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale dedicate sprijinului poporului român pentru declararea independenţei Cehoslovaciei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o onoare să particip astăzi, la Praga, la ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale dedicate sprijinului poporului român pentru declararea independenţei Cehoslovaciei. Momentul 1918 şi luptele din 1919 pentru apărarea noului stat au prefaţat relaţiile bilaterale puternice dintre ţările noastre. Astăzi împărtăşim obiective şi valori comune, iar reinstalarea plăcii memoriale este, aşadar, nu doar un recurs la istoria noastră comună dar şi o invitaţie de a ne consolida cooperarea. Le mulţumesc autorităţilor cehe pentru acest demers şi pentru sprijin. Păstrarea vie a amintirii înaintaşilor noştri prin rememorarea filelor de istorie comună este un lucru extrem de important în relaţiile noastre bilaterale. Doar aşa putem construi un viitor sigur şi solid”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Facebook.

Liderul PNL a mai spus că „suntem şi astăzi martorii unei situaţii în care ţări luptă pentru propria libertate şi pentru a fi stăpâne pe propriul destin”.

„Precum în urmă cu peste o sută de ani, suntem şi astăzi martorii unei situaţii în care ţări luptă pentru propria libertate şi pentru a fi stăpâne pe propriul destin. Atât în cazul Ucrainei cât şi în cazul Israelului, avem datoria să fim solidari şi să respingem acest asalt asupra lumii libere şi a fundamentelor sale. Mă bucur că România şi Republica Cehă împărtăşesc în acest sens poziţii comune. Provocările din regiune sunt multiple şi avem responsabilitatea comună să respingem aceste ameninţări care ne asediază societăţile şi al căror scop este slăbirea unităţii europene şi occidentale”, a mai precizat Ciucă.

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, se află, luni şi marţi, la Praga, pentru a participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.