Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că parlamentarii PMP susţin organizarea de alegeri anticipate cu „câteva condiţii esenţiale”, acestea fiind reducerea numărului parlamentarilor la 300 şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Da, PMP-ul susţine alegerile anticipate, dar cu câteva condiţii esenţiale pe care le putem rezolva mâine. În Parlament se află Legea cu privire la reducere numărului de parlamentari la 300. Ea are nevoie doar de un singur vot. În Senat a fost adoptată tacit şi românii aşteaptă ca Parlamentul să aibă mai puţini parlamentari şi mai buni. De asemenea, credem că trebuie să respectăm ceea ce le-am promis românilor şi anume alegerea primarilor în două tururi. Am avut ieri o întâlnire cu premierul Orban şi i-am spus: pentru PMP acest obiectiv este sfânt. (...) Şi din nou în Parlament este iniţiativa noastră pe care Senatul a adoptat-o, mai e nevoie de un vot în Camera Deputaţilor. Cu aceste condiţii susţinem şi alegeri anticipate, altfel, este doar o păcăleală. România are nevoie de reforme solide şi o reformă politică reală poate începe cu atingerea acestor două obiective” a afirmat Eugen Tomac vineri, în discursul ţinut la Colegiul Naţional al PMP care are loc la Sinaia.
 
Liderul Mişcării Populare a precizat că partidul susţine eliminarea pensiilor speciale, despre care spune că nu pot fi ignorate. 
„Nu pot fi trecute cu vederea pensiile nesimţite de zeci de mii  de lei, pe care unii poate le merită, dar alţii nu” a precizat Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.