Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care prevede crearea cadrului legal pentru acceptarea donaţiilor făcute către stat sau unităţile administrativ-teritoriale care au ca obiect bunuri ce vor intra în proprietatea privată a acestora precum şi exercitarea cu caracter temporar a funcţiilor publice de conducere vacante, pe întreaga durată a stării de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat oficial al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020, prin care se propune introducerea unui articol nou, art. 3641, referitor la crearea cadrului legal pentru acceptarea donaţiilor şi a legatelor făcute către stat sau unităţile administrativ-teritoriale care au ca obiect bunuri ce vor intra în proprietatea privată a acestora.

De asemenea, se propune completarea art. 510 cu un nou alineat, referitor la exercitarea cu caracter temporar a funcţiilor publice de conducere vacante, pe întreaga durată a stării de alertă şi pentru o perioadă de maximum 60 de zile, calculate de la data încetării stării de alertă, fără a fi necesară organizarea unor concursuri şi cu notificarea prealabilă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.