Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, un mesaj de condoleanţe Preşedintelui Gabriel Boric Font, în urma incendiilor devastatoare care au afectat Republica Chile şi care s-au soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale semnificative şi distrugerea extinsă a naturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aceste momente de grea încercare pentru poporul chilian, transmit, în numele meu şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică şi recuperare uşoară celor afectaţi”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele României a exprimat, totodată, solidaritatea şi compasiunea depline ale României şi ale românilor cu Republica Chile şi încrederea în puterea de refacere a comunităţilor greu afectate de incendii.

Incendiile violente care devastează regiunea turistică de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile, s-au soldat cu cel puţin 112 morţi, un bilanţ care este posibil să crească luni, în timp ce pompierii continuă să lupte cu aproximativ 40 de incendii active, relatează AFP.

Cartiere întregi de locuinţe devastate, maşini incendiate, aproape 26.000 de hectare reduse la cenuşă... Aproximativ 1.400 de pompieri şi 1.300 de soldaţi şi voluntari se pregătesc să lupte pentru a patra zi consecutiv împotriva a zeci de incendii în centrul şi sudul ţării, potrivit Serviciului naţional de prevenire şi intervenţie în caz de dezastre (Senapred).

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.