Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, pe tema coronavirus, cei doi şefi de stat transmiţând reciproc condoleanţe familiilor îndurerate pentru pierderile suferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea deplină cu poporul german în contextul crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum şi condoleanţe familiilor îndurerate pentru pierderile suferite. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat convingerea că relaţiile bilaterale excelente, cu valenţe strategice, vor ieşi mai puternice din această perioadă dificilă, iar schimburile economice, precum şi relaţiile interumane dintre cele două ţări vor fi relansate”, a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că  preşedintele României a evidenţiat faptul că Germania este gazda uneia din cele mai mari comunităţi româneşti în afara graniţelor, care reprezintă un model de integrare în societatea germană, contribuind la bunăstarea statului german şi la diversitatea socio-culturală.

”În context, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că românii emigraţi în Germania în ultimii ani provin, în număr considerabil, din rândul personalului medical, aceştia reprezentând cea mai mare comunitate străină din Uniunea Europeană care lucrează în sistemul medical german şi care participă în prezent activ la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi de pandemie. Preşedintele României a încurajat o cooperare strânsă între autorităţile române şi germane pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români care activează în Germania, în special asupra celor cu contracte temporare, respectiv asupra lucrătorilor detaşaţi şi sezonieri”, a mai transmis administraţia Prezidenţială.

Totodată, Klaus Iohannis a prezentat omologului său măsurile adoptate de autorităţile române pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Preşedintele României a transmis interesul autorităţilor române pentru realizarea unui schimb de expertiză şi o cooperare cât mai strânsă cu partenerii germani pentru a identifica cele mai bune soluţii posibile pentru a face faţă acestei crize.

Preşedintele României s-a pronunţat pentru un răspuns comun coordonat la nivelul Uniunii Europene care să vizeze reducerea răspândirii epidemiei şi asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare, consolidarea cercetării medicale, păstrarea liberei circulaţii a lucrătorilor pe piaţa unică şi fluiditatea transportului de mărfuri, precum şi  asigurarea celor mai eficiente instrumente pentru combaterea impactului economic şi social al acestei crize.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.