Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care ia act de demisia ministrului Muncii, Marius Budăi şi decretul prin care vicepremierul Marian Neacşu preia interimatul funcţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 14 iulie 2023, următoarele decrete, decret prin care se ia act de demisia domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decret prin care se desemnează domnul Marian Neacşu, viceprim-ministru, ca ministru al muncii şi solidarităţii sociale, interimar, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 
 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului. ”Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.