Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care a luat act de demisia lui Sorin-Mihai Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei şi decretul prin care îl desemnează pe Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, ca ministru al educaţiei, interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, următoarele decrete:

  • Decret prin care se ia act de demisia domnului Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul educaţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
  • Decret prin care se desemnează domnul Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, ca ministru al educaţiei, interimar.

Guvernul a anunţat vineri dimineaţă că Sebastian Burduja va asigura interimatul la Educaţie.

Informaţia a circulat pe surse încă de joi seară.

Ministrul Educaţiei a anunţat joi că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. 

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea postului este al Ligiei Deca, consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.