Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni pe premierul Republicii Moldova Dorin Recean, care efectuează o vizită în România. Şeful statului a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca şi a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj pe care i l-a transmis şi preşedintei Maia Sandu, la întrevederea din 23 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a adresat înaltului oficial de la Chişinău felicitări pentru alegerea în noua funcţie şi a evocat dialogul aprofundat şi constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova, conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca şi a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis şi cu prilejul întrevederii recente avute cu Preşedintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuţia cu premierul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi şi interconectivitate, sănătate, educaţie şi societate informaţională. Astfel preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condiţiilor necesare pentru atragerea investiţiilor româneşti şi ameliorarea mediului de afaceri.   

Preşedintele României a evidenţiat asistenţa multidimensională pe care ţara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe.

Prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulţumiri pentru sprijinul consistent şi prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoştinţa autorităţilor de la Chişinău pentru asistenţa bugetară directă, precum şi pentru susţinerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, potrivit sursei menţionate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.