Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, o serie de decrete de decorare, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, Marelui Rabin al României Menachem Hacohen, pentru contribuţia pe care a avut-o în conservarea moştenirii iudaice şi în îmbunătăţirea dialogului interreligios, pentru implicarea majoră la păstrarea memoriei Holocaustului, precum şi pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene . De asemenea, preşedintele Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, generalului de brigadă Nicolae Bixi-Pompiliu Mocanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, şeful statului a semnat, vineri, următoarele decrete:

„- În semn de înaltă apreciere pentru excepţionala contribuţie pe care a avut-o în conservarea moştenirii iudaice şi în îmbunătăţirea dialogului interreligios, pentru implicarea majoră la păstrarea memoriei Holocaustului, precum şi pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene şi promovarea imaginii României în lume, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer Eminenţei Sale Menachem Hacohen, Marele Rabin al României.

- În semn de înaltă apreciere a serviciilor importante pe care le-a adus instituţiei militare, a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru promovarea imaginii Armatei României în cadrul organismelor militare internaţionale, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general de brigadă (r.) Mocanu Nicolae Bixi-Pompiliu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.