Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte pe omologul francez Francois Hollande marţi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, unde vor avea loc convorbiri, apoi cei doi şefi de stat vor vizita împreună centrul de cercetare de la Măgurele, unde se vor semna acorduri importante în domeniul educaţiei şi cercetării, obiectivul comun al acestei vizite de stat fiind ”necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România şi Franţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ora 9.00 preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, la Palatul Cotroceni. Vor fi convorbiri urmate de declaraţii comune de presă. Următorul moment va fi o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele. Acolo, în prezenţa celor doi oficiali se vor semna acorduri importante în domeniul educaţiei şi cercetării”, a declarat, duminică, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a precizat că un element important din program va fi la ora 12.00, când cei doi şefi de stat vor ajunge la Forumul Economic „Parteneriatele franco-române de viitor". ”Este un forum important în care trebuie să analizăm puţin relaţia dintre Franţa şi România din acest punct de vedere şi poate că ar fi bine să precizez aici că Franţa este al patrulea partener comercial al Românie şi al cincilea investitor. Obiectivul comun al acestei vizite de stat este necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România şi Franţa şi, evident, aprofundarea dialogului bilateral”, a mai spus Dobrovolischi.

Vizita de stat a preşedintelul Franţei vine în contextul mai multor vizite, întâlniri la nivel înalt, care au avut loc în ultimii doi ani: vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea şi semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic româno-francez de către premierii celor două state chiar în iunie anul acesta, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

”Ar fi foarte important de punctat, pentru că de fapt acesta este şi contextul cel mai important, faptul că cei doi şefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucţia acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit. Un lucru important este că România şi Franţa pot contribui împreună, dar şi substanţial la discuţiile care vor avea loc la summit-ul de la Bratislava, pe 16 septembrie. (…). Este primul summit în formula UE 27 fără participarea Marii Britanii după momentul Brexit şi un moment în care preşedintele României va prezenta viziunea ţării noastre din acest punct de vedere”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.