Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va organiza la Cotroceni o întâlnire cu experţii din domeniu privind echipamentele din spitale, mai specific echipamentele necesare şi reţeaua electrică. El a precizat că trebuie găsite soluţii urgente la aceste probleme care au fost neglijate ani la rând şi că o altă soluţie e preluarea actului medical înapoi la MS, aceasta impunând modificarea legii şi o nouă majoritate parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine voi organiza la Cotroceni o întâlnire cu experţii din domeniu privind echipamentele din spitale, mai specific echipamentele necesare şi reţeaua electrică. În condiţiile suprasolicitării în secţiile ATI şi a creşterii numărului de pacienţi în stare gravă, reţelele de suport pot fi depăşite, ceea ce poate crea o tragedie ca cea de la Neamţ. De aceea am solicitat o analiză a aparaturii din dotarea spitalelor publice. Fondurile pentru service şi mentenanţă sunt mereu insuficiente. Trebuie să găsim soluţii urgente la aceste probleme care au fost neglijate ani la rând. O altă soluţie e preluarea actului medical înapoi la MS, însă vom putea face asta numai cu un nou pachet legislativ votat de o nouă majoritate parlamentară aflată în slujba românilor”, a declarat preşedintele.

Întrebat care sunt soluţiile pentru acest consum de curent electric mult mai mare să se producăt in sigurantă, Iohannis a explicat că tocmai de aceea a convocat întâlnirea de miercuri.
”În afară de aceşti specialişti, am convocat şi specialişti în instalaţii, în special instalaţii sanitare. Lucrurile care trebuie clar evitate sunt suprasolicitarea unor reţele şi improvizaţiile. Ştiţi foarte bine că imporvizaţiile, în special la circuite electrice, sunt periculoase, nu doar în spitale, ci şi acasă. Tocmai pentru a preveni astfel de situaţii trebuie să găsim soluţii urgente. E nevoie de refacerea unor sisteme, de îmbunătăţirea unor sisteme, care pe viitor să nu mai permită astfel de măsuri heirupiste – mutarea secţiei, a injectomatului”, a afirmat preşedintele Iohannis.
Posibila cauză a incendiului de la secţia ATI a Spitalului judeţean Neamţ, soldat cu moartea a zece persoane, este suprasolicitarea reţelei electrice. De asemenea, există acuzaţii conform cărora secţia ATI a fost mutată şi reconfigurată fără avizul DSP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.