Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind trecerea în rezervă a general-locotenentului cu trei stele Viorel Pană din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 noiembrie, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, şeful statului a semnat „decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Pană Viorel din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 noiembrie 2023”, arată sursa citată.

Viorel Pană a avut funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene din ianuarie 2018, conform site-ul Forţelor Aeriene Române.

Potrivit sursei citate, el a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene până în 1992 când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24, C-130, C-27J la Baza 90 Transport Aerian.

Are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo şi a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali), mai arată sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.