Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, precum şi legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, pe perioada vacanţei parlamentare, dă posibilitatea Executivului de a reglementa în domenii care nu fac obiectul legilor organice, până la reluarea lucrărilor Parlamentulu, în prima sesiune din 2022, care va începe în luna februarie. 

Potrivit proiectului, domeniile de reglementare pentru care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe, economie şi energie, dezvoltare, lucrări publice şi administraţie, afaceri interne, agricultură şi dezvoltare rurală, mediu şi păduri, transporturi şi infrastructură, sănătate, cercetare, cultură, tineret şi sport, fonduri europene, precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Preşedintele a promulgat şi legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2022.

Parlamentul a adoptat, miercuri, în ultima zi de sesiune, proiectul bugetului de stat pe 2022. 

Coaliţia de guvernare ar fi vrut, iniţial, să convoace şi o sesiune extraordinară, între Crăciun şi Revelion, pentru a adopta proiectul certificatului verde, însă  nu s-a ajuns la un consens pe forma acestei legi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.