Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 111/2022 pentru completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 80/2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ instituie o excepţie de la suspendarea organizării concursurilor pentru posturile vacante şi temporar vacante din sistemul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pot fi desfăşurate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare şi nedidactice, vacante sau temporar vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi din instituţiile de învăţământ superior de stat, după aprobarea de către Guvern a unui memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei în acest sens.

Şeful statului a mai semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 12/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Şeful statului a mai promulgat legea. pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.