Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va fi primit luni, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi vor avea convorbiri oficiale şi declaraţii de presă comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la finalul acestora ei vor susţine declaraţii comune de presă.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, în perioada 23-24 martie 2023, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat susţinerea României pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina pe toate palierele, cât timp va fi necesar, şi a salutat demersul european comun de furnizare urgentă de muniţie Ucrainei. Preşedintele României s-a referit la sprijinul bilateral oferit de ţara noastră Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin eforturile masive de facilitare a exportului a peste 14 milioane de tone de cereale şi produse oleaginoase din Ucraina către pieţele globale.

În context, Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Comisiei Europene să reanalizeze nivelul sprijinului financiar acordat fermierilor români, pentru a face faţă dificultăţilor generate de situaţia actuală. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că CE urmează să reanalizeze sprijinul oferit României.

Preşedintele României a salutat mesajul puternic pentru Republica Moldova, arătând că un sprijin suplimentar, consistent, din partea Uniunii Europene, inclusiv prin avansarea procesului de aderare, este necesar pentru consolidarea rezilienţei acestui stat în faţa acţiunilor destabilizatoare şi a ameninţărilor cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.