Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Cosmin Mihai Popescu a solicitat demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la cariera Jilţ Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a adăugat social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Virgil Popescu, demisia! Eşti inuman! Politeţurile şi respectul nu îşi mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre şi târăşte prin mocirlă durerea salariaţilor şi a familiilor celor decedaţi, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aş fi la fel de lipsit de umanitate şi de scrupule, aş spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicaţii pentru morţii din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL şi sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranţă, explicaţii! Am fi fost măcelăriţi în spaţiul public, huliţi şi înjuraţi de sute de oameni aduşi cu autocarele la proteste”, a scris Cosmin Mihai Popescu, duminică pe Facebook.
 
Social-democratul a adăugat că ministrul Energiei aruncă vina pentru incompetenţa sa tot la PSD.
 
„În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetenţa lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovaţii” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alţi „Mesia” călare pe cai albi, care vor minţi pe toată lumea că salvează minerii şi energeticienii din Gorj. Şi fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil şi dezgustător! Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să îşi dea demisia. Şi nu, nu mă aştept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simţ şi un dram de umanitate şi respect faţă de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a completat preşedintele CJ Gorj.

Trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.