Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea (PSD), critică decizia consilierilor PNL de a nu participa la şedinţa de miercuri a CJ, blocând astfel exproprierile din cadrul investiţiei de pe drumul de centură al municipiului Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform lui Fotea, era nevoie de 24 de voturi pentru aprobarea celor două hotărâri care priveau exproprierile pe Drumul de Centură şi aprobarea sumelor pe care oamenii şi firmele de acolo trebuie să le primească.

La şedinţa de miercuri au fost prezenţi doar 22 de consilieri de la PSD, ALDE şi PMP, plus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, liberalii absentând în bloc.

"Din păcate, consilierii PNL nu au participat la această şedinţă, în condiţiile în care evaluările au fost realizate de o firmă specializată, apoi datele au fost analizate şi de către un expert ANEVAR şi contraexpertizate de alţi specialişti din domeniu, astfel încât să ne asigurăm că acestea sunt corect realizate. Această investiţie este realizată cu fonduri europene, iar dacă nu facem exproprierile riscăm să pierdem banii europeni. În plus, dacă nu aprobăm acum, oamenii riscă să fie expropriaţi iarna, în loc să facem acest lucru vara, când vremea de afară permite realizarea acestui lucru în condiţii cât mai bune", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conform legii, pentru aprobarea hotărârilor patrimoniale este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.