Preşedintele Consiliului judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care deţine şi funcţia de preşedinte al ADR Sud-Est, afirmă, joi, că problema sistării plăţilor de către AMPOR pentru proiectele de infrastructură din municipiu trebuie rezolvată de toţi factorii implicaţi. Neagu consideră că este vorba despre o problemă tehnică ce poate fi remediată, nefiind vorba despre rea credinţă din partea primarului Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin funcţia pe care o am, aceea de preşedinte al ADR Sud-Est, vreau să fac anumite clarificări prin prisma problemelor care au apărut odată cu suspendarea plăţilor de către AMPOR la proiectele de infrastructură aflate în derulare pe raza municipiului Buzău. Cred că se exagerează destul de mult, eu cred că lumea ar trebui să se gândească mai puţin la interese de etapă, la interese politice,  şi să ne gândim mai mult la interesul cetăţenilor. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat şi în alte proiecte europene şi s-au rezolvat. Dacă vom încerca să ne ducem într-un anumit spaţiu nu va fi bine. Cred că împreună, toate forţele responsabile trebuie să deblocăm situaţia de acolo. Ce pot eu garanta este că primarul Toma nu poate fi acuzat de rea credinţă. Cred că este vorba de o problemă tehnică ce se poate rezolva”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Petre Emanoil Neagu. 

”Ceea ce va spun acum nu vă spun că sunt coleg de partid cu dumnealui ci mai degrabă ca şi coleg de administraţie. Linşajul la care este supus el acum nu-i face rău lui sau mie ci ne face rău tuturor buzoienilor. Să aşteptăm o perioadă să se rezolve această situaţie pentru că cred că nimeni nu este interesat să rămână lucrările aşa, în stadiul de acum”, a adăugat Neagu. 

Petre Emanoil Neagu spune că, din punctul de vedere al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Este, ca şi din cel al autorităţii de implementare a proiectelor, nu sunt probleme şi că totul a pornit de la o altă instituţie a statului care a acţionat, cel mai probabil, în urma unei sesizări. 

”Eu m-am informat. La ADR nu există niciun fel de probleme, nici ca şi la autoritatea de implementare de pe lângă Ministerul Dezvoltării ci o altă autoritate din statul român a făcut această cerere de sistare. Nu am de unde să ştiu ce organ de anchetă a cerut această sistare din cauza unor presupuse probleme până la definitivare acesteia. Este o problemă care trebuie rezolvată pentru că nu cred că este o situaţie atât de gravă ca fondurile să fie sistate definitiv. 

Nu cred că e vorba de înşelătorie sau de altceva. Cred că e vorba de o problema tehnică. Dar a face nişte declaraţii să încerci să scoţi anumite lucruri în relief.... nu cred că îşi au rostul pentru că jumătăţile de adevăr sunt cele care fac cel mai mult rău”, a încheiat Neagu. 

Conducerea PNL Buzău respinge acuzaţiile potrivit cărora consilierii PNL ar fi blocat proiectul privind reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclişti, pe coridoarele de transport public în Buzău, prin depunerea unor plângeri penale care au dus la suspendarea de către AMPOR a plăţilor. "Primarul Buzăului, Constantin Toma, încearcă să acopere greşelile pe care le face, conştient sau nu, la conducerea primăriei, acuzând opoziţia că blochează proiectele de infrastructură", afirmă liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.