Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că participă, sâmbătă, la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, la Sofia, la eveniment urmând să fie prezenţi oficiali ai Bulgariei, ai Greciei şi Azerbaidjanului şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen. Ciucă a mai spus că, prin acest interconector, avem asigurată conectarea şi garanţia că poate fi asigurată coerenţa aprovizionării de gaze, pe verticala sud-nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmează ca sâmbătă să particip la activitatea de inaugurare a interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, activitate care se va desfăşura la Sofia. Vor fi prezenţi oficiali ai Bulgariei, ai Greciei şi Azerbaidjanului, preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Nicolae Ciucă a arătat că, ”în felul acesta ne asigurăm că interconectorul va reuşi să dea relevanţă sistemului propriu de gaze la care compania noastră, Transgaz, a lucrat şi a reuşit să îl pună în valoare, este vorba de sistemul BRUA”.

”Practic, avem asigurată conectarea şi garanţia că poate fi asigurată coerenţa aprovizionării de gaze, pe verticala sud-nord”, a mai spus Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.