Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi că Ordonanţa privind reducerile de cheltuieli este în transparenţă publică şi că a discutat cu ministrul Finanţelor chiar ieri, iar acesta a venit cu o propunere, suma prezentată fiind de aproximativ cinci miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat cu ministrul Finanţelor chiar ieri (luni - n.r.), a venit cu o propunere. Ordonanţa chiar este în transparenţă publică. Suma prezentată de domnul ministru este de aproximativ cinci miliarde şi măsurile pe care le-am adăugat au fost cele legate de asigurarea lanţului scurt de aprovizionare între fermieri şi retaileri şi alţi operatori care asigură livrarea către populaţie a produselor alimentare. Am considerat că producătorii români trebuie sprijiniţi în acest fel şi să eliminăm intermediarii de pe lanţul dintre fermieri şi vânzare şi în felul acesta să existe şi o gestionare a preţului produselor alimentare. De asemenea, am luat o decizie foarte corectă de reducere cu 50% a posturilor de consilieri la nivelul demnitarilor publici”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus: ”Nu încercaţi să induceţi panică. Am discutat cu dvs în fiecare săptămână şi v-am spus cât se poate de onest că cifrele pe care le-am avut pe masă la momentul în care am discutat de aceste măsuri, care sunt măsuri de chibzuială, de gestionare de cumpătare a cheltuielilor, au fost în cuantumul sumei de aproximativ 4,5 miliarde, pentru că aceştia sunt banii care nu s-au colectat pe primul trimestru”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Despre faptul că în Ordonanţă nu apare nicio prevedere privind exceptarea de la blocarea angajărilor pentru educaţie şi sănătate, premierul a afirmat: ”De aceea este în transparenţă publică, să poată fi modificată Ordonanţa. Cu certitudine ne-am asumat toţi liderii că domeniile învăţământ şi sănătate nu vor fi afectate”.

Întrebat câţi oameni vor fi daţi afară, Ciucă a spus că pur şi simplu se reduce numărul de posturi din cabinetele demnitarilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.