Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai finanţatorilor think-tank-urilor româneşti cu activităţi în regiunea extinsă a Mării Negre. Au fost prezenţi directorii Konrad Adenauer Stiftung, Friedrich Ebert Stiftung, German Marshall Fund-Black Sea Trust, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ROAID. Discuţiile au vizat prezentarea criteriilor de selecţie şi dificultăţile finanţării think-tank-urilor, precum şi bunele practici în materie. Directorii fundaţiilor şi departamentelor au prezentat cele mai importante proiecte derulate în regiune cu participarea think-tank-urilor româneşti. Asigurarea finanţării acestora este de interes strategic pentru ţara noastră, mai ales în contextul actual, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul României a comunicat interesul Guvernului pentru susţinerea activităţii think-tank-urilor româneşti. Discuţiile au vizat prezentarea criteriilor de selecţie şi dificultăţile finanţării think-tank-urilor, precum şi bunele practici în materie. Directorii fundaţiilor şi departamentelor au prezentat cele mai importante proiecte derulate în regiune cu participarea think-tank-urilor româneşti.
 
Asigurarea finanţării acestora este de interes strategic pentru ţara noastră, mai ales în contextul actual. Finanţarea celor mai bune şi relevante proiecte poate asigura creşterea profilului de ţară şi proiectarea intereselor româneşti în regiunea extinsă a Mări Negre, alături de partenerii şi aliaţii noştri, precizează Guvernul într-un comunicat oficial. 
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat necesitatea ca, prin mecanisme potrivite, şi statul român să îşi asume responsabilităţi în dezvoltarea acestor vectori de comunicare la nivelul societăţilor din regiune.
 
În urma consultării cu finanţatorii, la nivelul Guvernului vor fi organizate întâlniri cu reprezentanţi ai think-tankuri-lor active implicate în proiecte derulate la nivelul  regiunii extinse a Mării Negre, a mai transmis Executivul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.