Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa de Guvern că printr-o hotărâre se asigură sumele necesare finanţării proiectelor destinate păstrării şi promovării tradiţiilor, limbii şi culturii, a identităţii culturale şi lingvistice ale cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale. El a precizat că discutăm de 235 de milioane, bani care vor fi alocaţi tuturor comunităţilor minorităţilor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asigurăm sumele necesare finanţării proiectelor destinate păstrării şi promovării tradiţiilor, limbii şi culturii, a identităţii culturale şi lingvistice ale cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale. Discutăm de 235 de milioane, bani care vor fi alocaţi tuturor comunităţilor minorităţilor naţionale. E un demers care are continuitate şi pe care l-am discutat la începutul săptămânii, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale”, a spus premierul.

Ciucă a anunţat că vor continua să îşi menţină acest angajament.

”De asemenea, este componenta dialogului nostru politic şi instituţional în conformitate cu angajamentele şi demersurile care se întreprind la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte diversitatea culturală, împărtăşirea valorilor şi a tot ceea ce e legat de identitatea minorităţilor naţionale”, a menţionat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.