Premierul Marcel Ciolacu a primit miercuri la Palatul Victoria echipa care a reprezentat România la Jocurile Invictus desfăşurate la Düsseldorf, în Germania, el afirmând vor primi tot sprijinul pentru a continua această activitate fiindcă dau un exemplu în societate şi mai ales tinerilor. Unul dintre membrii echipei Invictus i-a transmis premierului ca legea 168 de care beneficiază militarii răniţi să nu mai fie prinsă în acele ordonanţe de austeritate. ”Cred că ne-am făcut datoria faţă de ţară şi nu merităm să fim ţinuţi la nivelul anului 2019, 2018, cu drepturile noastre. Suntem 47 de militari invalizi, nu cred că suntem o povară pentru cât am făcut pentru ţară”, a spus militarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

”E o onoare pentru noi faptul că aţi servit patria în teatrele de operaţii, pe urmă v-aţi implicat în această activitate să reprezentaţi iarăşi România la un nivel ridicat, v-aţi întors şi cu 14 medalii. Cred că e normal să fii cuprins de emoţie când se află cineva în faţa dumneavoastră”, a spus premierul.

”Din punctul meu de vedere, veţi primi tot sprijinul pentru a continua această activitate fiindcă, de fapt daţi un exemplu, un exemplu în special pentru tineri şi aici trebuie ca împreună cu ministrul Apărării, să facem cât mai publică şi cât mai la vedere activitatea dumneavoastră”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat la rândul lui că membrii Invictus sunt ”un model pentru camarazi şi pentru societatea în ansamblul ei”.

”Servindu-vă ţara aţi avut de suferit, v-aţi depăşit suferinţele şi iată că suntem în prezenţa unor performeri pentru că absolut toţi cei care au participat sunt performeri, oameni care au reuşit să învingă în lupta cu propriile limite. Vom continua să ajutăm atât cât vom putea şi cred că aţi constatat că a existat preocupare din partea noastră pentru ceea ce faceţi”, a arătat Tîlvăr.

Membrii Invictus i-au transmis premierului mai multe problemele, arătând că promovarea proiectului Invictus trebuie făcută mult mai intens în societatea civilă.

”Noi încercăm să fim exemple pentru ceilalţi, oameni cu probleme care încercăm să ne depăşim temerile şi fricile şi societatea civilă să ne vadă şi să ne cunoască mult mai bine. Noi dorim să promovăm un spirit, să facem multe lucruri, dar muncim să ne ridicăm mai mult la nivel naţional”, a spus unul dintre membrii echipei Invictus.

Un alt membru al echipei a arătat că ei beneficiază de prevederile legii 168 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare şi urmaşii celui decedat şi s-ar bucura foarte mult să nu mai fie prinsă în acele ordonanţe de austeritate. ”Cred că ne-am făcut datoria faţă de ţară şi nu merităm să fim ţinuţi la nivelul anului 2019, 2018, cu drepturile noastre. Suntem 47 de militari invalizi, nu cred că suntem o povară pentru cât am făcut pentru ţară”, a spus militarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.