Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că niciunde în Europa nu veţi găsi un plafon de un milion de euro ca să plăteşti 1% din cifra de afaceri. ”Lucrul acesta se poate întâmpla în Andorra”, a mai spus şeful Executivului, el arătând că decizia Guvernului şi a coaliţiei a fost să rămână 1% în 60.000 de euro iar ce este peste 60.000 de euro până în 500.000 de eură, să fie 3%, lucru într-un fel acceptat în discuţiile directe de cealaltă parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Niciunde în Europa nu veţi găsi un plafon de un milion de euro ca să plăteşti 1% din cifra de afaceri. Nu există, eu nu am spus de pomeni, Atunci, statul român a considerat că este oportun să existe acest plafon de un milion de euro. Cel mai mare plafon în Uniunea Europeană este de 200.000 de euro, în Portugalia”, a spus premierul la Digi24.ro.

El a precizat că toate instituţiile internaţionale, fie că e vorba de FMI, de Comisia Europeană, i-au transmis că ”nu se poate să avem paradis fiscal pe o zonă care nu mai există”.

”Ei ne-au cerut ca să coborâm acest plafon la plafonul de plătitori de TVA, de 60.000 şi decizia Guvernului şi a coaliţiei a fost să rămână 1% în 60.000 de euro. Ce este peste 60.000 de euro până în 500.000 de eură, să fie 3%, lucru într-un fel acceptat în discuţiile directe de cealaltă parte, recunoscând că aşa este corect”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a menţionat că ”el nu poate să se uite la o cifră de afaceri de 276 de miliarde de lei, cu un profit de 15 miliarde de euro, impozitat cu 1%, după ce şi-a mai dedus 20% pe diverse lucruri şi statul român să încaseze 100 de milioane de euro, la un profit de 15 miliarde”.

”Lucrul acesta se poate întâmpla în Andorra, care este un stat care are câteva sute de mii de locuitori. Nu poţi să aplici aşa ceva când vrei să ai o politică socială, la un stat de mărimea României”, a completat Ciolacu, arătând că ”dacă nu vor vedea aceste proporţii vom avea o criză socială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.