Elevii români care au obţinut recent performanţe la Olimpiadele Internaţionale de Matematică şi Fizică şi profesorii lor au fost astăzi oaspeţii premierului Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, anunţă marţi Guvernul. Prim-ministrul i-a felicitat pe tinerii români şi pe coordonatorii lor pentru rezultatele de excepţie, mulţumită cărora România s-a clasat la Olimpiada Internaţională de Matematică pe primul loc în Europa şi pe locul patru la nivel internaţional, iar la Olimpiada Internaţională de Fizică pe primul loc în Europa şi pe locul trei la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Sunteţi mândrie a generaţiei voastre, a şcolii româneşti şi a întregii ţări! Prin rezultatele voastre de excepţie dovediţi că munca serioasă, dedicarea şi talentul duc către performanţă şi deschid oportunităţi pentru viitoarea voastră carieră. Vă încurajez să vă urmaţi visul şi, indiferent unde vă veţi decide să continuaţi studiile, să nu uitaţi că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori şi familiilor care au oferit întreaga susţinere de care aveţi nevoie pentru a performa”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului. 
 
În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia. 
 
La această competiţie au obţinut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti
 
Profesorii lor coordonatori sunt conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe - Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leaderul echipei) şi Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, fost olimpic internaţional.
 
În perioada 10-17 iulie 2023 s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Fizică  tot în Japonia.
 
La această competiţie au obţinut medalii de aur Oros Vlad Ştefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti,  Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, şi de argint Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Tudose Rareş Felix, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. 
 
Lotul României a fost coordonat de profesor-doctor Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi de conferenţiarul universitar dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.