Premierul Marcel Ciolacu a anunţat marţi că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, se deplasează marţi la Odorheiu Secuiesc, unde a avut loc tragedia în urma căreia un elev a murit, după păbuşirea unui zid al internatului în care se afla. ”Aşteptăm ancheta. Categoric că cei vinovaţi vor plăti, fără nicio excepţie”, a psus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, doamna ministru al Educaţiei se deplasează acolo să vadă locurile pentru ceilalţi copii. Aşteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă când a anunţat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important e să luăm măsuri, vedem, câte una, câte una, încercăm să le închidem. Nu ştiu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovaţi vor plăti, fără nicio excepţie”, a spus premierul.

”Păcat totuşi că un copil şi-a pierdut viaţa şi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat”, a mai spus Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că ”pe zona executivă s-au luat toate măsurile”. ”Am salvat o fetiţă care a fost scoasă de sub dărâmături, tot în stop cardiac, şi foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băieţel, el nu a mai putut fi salvat”, a completat Ciolacu.

Ancheta care vizează incidentul petrecut la Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului în care erau cazaţi elevi ai Liceului Teoretic ”Tamási Áron” s-a prăbuşit, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi, una dintre victime fiind în stare gravă.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.