Premierul japonez Shinzo Abe a declarat marţi după vizita la Palatul Cotroceni, că el şi preşedintele Klaus Iohannis sunt de comun acord că nu poate fi acceptată înarmarea nucleară a Coreei de Nord, vorbind despre importanţa menţinerii securităţii şi legii la nivel inernaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, împreună cu domnul preşedinte Iohannis, am convenit că vom avea o strânsă cooperare pentru a menţine şi consolida ordinea legii la nivel internaţional. De asemenea, am discutat despre cooperare în diferite domenii, inclusiv în cel al securităţii. Este extrem de important faptul că domnul preşedinte Iohannis şi cu mine avem convingerea comună că nu putem accepta înarmarea nucleară a Coreei de Nord şi este necesar să se intensifice presiunea asupra acestei ţări. De asemenea, am putut confirma şi viziunea noastră comună în ceea ce priveşte importanţa rezolvării imediate a problemei răpirilor de cetăţeni”, a declarat premierul japonez Shinzo Abe.

El a mai afirmat că România reprezintă un partener important pentru Japonia, ambele ţări bazându-se pe anumite principii comune.

„"ă bucur că vizitez România în acest an al Centenarului Marii Uniri. România ocupă o poziţie geografică strategică în Europa şi constituie un partener crucial pentru Japonia, ţările noastre având la bază valori şi principii comune, precum libertatea, democraţia, drepturile omului, statul de drept”, a mai spus Abe.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni. Premierul japonez avea programată pentru vizita la Bucureşti şi o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, însă, în condiţiile demisiei lui Tudose, întâlnirea a fost anulată, iar Shinzo Abe a mers la Muzeul Satului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.