Premierul desemnat Ludovic Orban spune că PSD poate boicota asigurarea cvorumului fie în Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, fie în plen, la învestirea unui nou executiv, în acest context Orban spunând că îi îndeamnă„ pe parlamentarii social-democraţi „să fie rezonabili”, fiindcă în caz de boicot „se fac de râs”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat duminică seară, la B1 Tv, că luni, la ora 12, de întrunesc Birourile Permanente ale celor două Camere, pentru a stabili un calendar al învestirii unui nu executiv. 
 
„Am trimis o scrisoare Birourilor Permanente reunite. Propunerea mea de calendar este luni după amiază, marţi să se facă audierile miniştrilor în comisiile de specialitate şi miercuri să aibă loc votul de învestire. Cam ăsta a fost ritmul de învestire a guvernelor şi cred că România are nevoie de un guvern cu deplină capacitate de exerciţiu, un guvern legitim şi de aceea am depus acest calendar” a afirmat Ludovic Orban. 
El a explicat că în Birourile Permannete reunite, din 26 de membri 13 aparţin PSD, 11 formaţiunilor politice care susţin guvernul şi câte unul Pro România şi minorităţilor, iar în aceste condiţii PSD poate boicota, neasigurând cvorumul. . 
„Cel mai probabil domnul deputatul Zisopol, care reprezintă minorităţile probabil va susţine calendarul” a spus Orban
În ceea ce priveşte PSD, premierul desemnat spune că parlamentarii acestuia „pot să facă boicot în Birourile Permanente Reunite sau „pot să impună un calendar absurd”. 
„Eu îi îndemn să fie rezonabili, să respecte cutumele, să respecte toate normele bunului simţ, pentru că boicotul ăsta le face rău. Guvernul PSD a fost demis prin moţiune de cenzură, PSD nu mai are majoritate parlamentară (...) iar dacă ei încearcă să boicoteze cvorumul la plen sau în Birourile Permanente reunite, se fac de râs, după părerea mea” a afirmat Ludovic Orban.
Liderul liberal a adăugat că aşteaptă să vadă „cum se poziţionează„ parlamentarii Pro România faţă de miniştrii propuşi de PNL.
„Eu totdeauna am avut discuţii pentru a-i convinge că nu pot să lase lucrurile nefăcute la jumătatea drumului, în aer” a arătat acesta. . 
 
Orban a menţionat că partidele care au susţinut moţiunea de cenzură dar care nu sprijină învestirea unui nou guvern riscă să piardă capital electoral, el susţinând că „toată lumea ştie că dacă guvernul nu este învestit, rămâne în continuare Viorica Dăncilă”
„Oricine altcineva care nu contribuie la învestirea acestui guvern este responsabil şi pentru foarte multe alte lucruri care nu pot fi realizate decât de către un guvern legitim„ a adăugat Orban, dând exemplul contractelor pentru deszăpezire, al examenului de rezidenţiat, al problemei legale de încălzire şi a bugetelor unor instituţii sau administraţii publice locale care nu ajung până la sfârşitul anului şi pentru care este nevoie de ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.