Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul Poloniei, că cele două ţări vor continua să asigurăm acea relevanţă întregului cadru transatlantic, pentru a putea să asigurăm măsurile necesare pentru întărirea securităţii şi apărării pe întreg Flancul de Est.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul conferinţei comune cu premierul Poloniei că între cele două state este o colaborare guvernamentală şi sectorială, care confimă încă o dată relaţiile bilaterale între România şi Polonia.

”Nu am făcut altceva decât să confirmăm planul de acţiune comună 2022 – 2026 şi de asemenea să agreăm împreună o Declaraţie comună care a fost adoptată la sfârşitul şedinţei de guvern”, a spus premierul, arătând că cele două state au un parteneriat strategic semnat în anul 2009.

Nicolae Ciucă a afirmat că a discutat cu premierul Poloniei, într-o întâlnire tete-a-tete, despre mediul de securitate şi au analizat situaţia din Ucraina, din Republica Moldova şi ce pot să facă România şi Polonia pentru a putea să sprijine în continuare cât mai consistent ambele ţări. ”Vom continua să asigurăm acea relevanţă întregului cadru transatlantic, pentru a putea să asigurăm măsurile necesare pentru întărirea securităţii şi apărării pe întreg Flancul de Est” a spus premierul României.

Nicolae Ciucă a spus că în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul apărării, sunt discuţii foarte bune care deja au un istoric. ”Avem prezenţă militară poloneză în România, avem prezenţă militară românească în Polonia”, a spus Ciucă, afirmând că ”sunt şi aspectele de colaborare directă între forţele armate din cele două ţări”.

Premierul a subliniat că ambele ţări au dezvoltat capabilităţi similare, sistemele Patriot, avioanele F16, ceea ce oferă o platformă comună de instruire dar şi de dezvoltare a capacităţilor de mentenanţă, în viitor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.