Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, că Ministerul Sănătăţii are o analiză în desfăşurare, pe subiectul achiziţiei de vaccinuri, el precizând că ceea ce este cert este că în acest moment, privind şi analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri care a fost contractat, trebuie luată neapărat o decizie, astfel încât să nu irosim banii degeaba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o analiză pe care Ministerul Sănătăţii o are în desfăşurare”, a spus şeful Executivului, despre vaccinurile pe care România trebuie să le primească în baza contractelor semnate anul trecut.

El a mai spus: ”Sigur, trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale acestei decizii. Cert este că în acest moment, privind şi analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri care a fost contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie, astfel încât să nu irosim banii degeaba”. 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, marţi, despre acuzaţiile aduse de liderul PSD, Marcel Ciolacu, privind achiziţia de vaccinuri, în perioada în care a fost premier, că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană”. ”Putem să băgăm şi iertarea de datorii pe care o facem către sectorul Apărare, de ce dăm bani unei bănci precum CEC”, a mai spus Cîţu.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că Ministerul Sănătăţii a avut posibilitatea anul trecut să refuze achiziţia de noi doze de vaccin, însă în mai 2021 a acceptat doze suplimentare pentru anii 2022 şi 2023. În cei doi ani sunt aşteptate în România aproape 40 de milioane de noi doze de vaccin.

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că, în timpul mandatului său, de câte ori s-au aprobat noi comenzi de vaccinuri anti-COVID, a decis să se comande numărul minim pe care acordurile îl permiteau. "În mandatul meu, surplusul de Pfizer şi Moderna a fost vândut la timp (...) iar banii au intrat în bugetul statului. E adevărat, e foarte multă muncă. Şi ştim cu toţii că domnul ministru se simte mult mai confortabil prin fotoliile televiziunilor, în faţa camerelor, decât la biroul din minister", a susţinut Mihăilă.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.