Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la deschiderea evenimentului „DP WORLD-20 de ani de eficienţă şi inovaţie în România” şi la operaţionalizarea noii investiţii de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Portului Maritim Constanţa că DP World contribuie, astfel, la transformarea portului Constanţa în principalul hub logistic la Marea Neagră, fiind ”un obiectiv esenţial pentru creşterea rezilienţei regionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur să mă aflu astăzi, alături de dumneavoastră, pentru a inaugura una dintre cele mai importante investiţii din portul Constanţa. Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, venituri care vor stimula creşterea economică a României”, a declarat premierul în discurs.

Şeful Executivului a precizat că acest eveniment marchează şi cei 20 de ani de prezenţă a companiei emirateze DP World în România. Este un moment special de bilanţ, dar şi o ocazie de a privi spre viitor şi este convins că noile proiecte vor aduce beneficii de substanţă economiilor noastre şi vor facilita inter-conectivitatea la nivel european şi internaţional.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Permiteţi-mi însă să îmi exprim aprecierea faţă de activitatea DP World în România. Sunt 20 de ani care au însemnat proiecte majore, cum este şi acesta, cu efecte de multiplicare în economie şi care au creat numeroase locuri de muncă. Sunt 20 de ani şi investiţii de peste 200 de milioane de euro care au adăugat o nouă dimensiune pieţei noastre de logistică”, a spus el.

Ciolacu a subliniat că ”practic, au dat startul apariţiei în România a unor facilităţi moderne şi a aparaturii de ultimă generaţie”.

”Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde şi unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacităţii de transport de mărfuri şi a conectării industriei şi agriculturii româneşti la pieţele internaţionale. DP World contribuie, astfel, la transformarea portului Constanţa în principalul hub logistic la Marea Neagră. Este un obiectiv esenţial pentru creşterea rezilienţei regionale şi cu relevanţă sporită în momentul lansării procesului de reconstrucţie a Ucrainei”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul s-a declarat convins că ”operaţionalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategică a Portului Constanţa şi va susţine creşterea exporturilor româneşti”.

Potrivit lui Ciolacu, prezenţa DP World în România se suprapune şi interesului de a dezvolta relaţia bilaterală dintre România şi Emiratele Arabe Unite. ”Investiţia inaugurată azi este un prim efect concret al discuţiilor purtate cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o recent la Abu Dhabi şi o dovadă în plus a potenţialului nostru major de dezvoltare economică. Consider că, urmând această cale, proiectele precum cele realizate de DP World în România se vor multiplica şi vor contribui la consolidarea dimensiunii strategice a cooperării noastre”, a mai spus Marel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.