Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, o întâlnire cu ministrul de Interne din Israel Moshe Arbel şi cu membrii familiei israelienilor de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza. Şeful Executivului i-a transmis oficialului israelian că România se alătură comunităţii internaţionale în eforturile de a îi elibera pe ostaticii răpiţi de gruparea teroristă Hamas. „Dezecaladarea este o soluţie viabilă pentru restabilirea securităţii în regiune”, i-a mai spus prim-ministrul lui Moshe Arbel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România se alătură comunităţii internaţionale pentru a sprijini eforturile Israelului de a elibera ostaticii răpiţi de Hamas. Compasiunea noastră deplină merge către familiile ostaticilor”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe reţeaua X.

Premierul a mai spus că „dezecaladarea este o soluţie viabilă pentru restabilirea securităţii în regiune”, iar acesta a fost mesajul pe care l-a reiterat în dialogul cu ministrul de Interne al Israelului Moshe Arbel şi membrii familiei israelienilor de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, mai arată o postare pe pagina reţelei X a Guvernului României.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că autorităţile israeliene au informat că o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, care era ţinută ostatică în Fâşia Gaza, a murit. În prezent, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.