Prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, a semnat, luni, ordinul privind încetarea de drept a mandatului de consilier pentru Cezar Baciu, viceprimar al Iaşiului, după ce acesta a pierdut procesul cu USR, în urma excluderii sale din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul Bogdan Cojocaru, care ocupă şi funcţia de lider al filialei judeţene PSD Iaşi, a semnat ordinul încetării de drept a mandatului lui Cezar Baciu, după ce USR Iaşi a depus la Prefectură o sesizare cu privire la faptul că Baciu a pierdut procesul pe care l-a intentat USR după ce a fost exclus din acest partid în urmă cu doi ani.

Potrivit Prefecturii ieşene, încetează totodată şi mandatul de viceprimar al lui Cezar Baciu. El fusese ales în această funcţie în urmă cu doi şi jumătate, cu sprijinul PNL.

USR Iaşi îl va nominaliza în locul lui Baciu în Consiliul Local pe Emanuel Zanoschi.

Următoarea şedinţă de Consiliu Local este programată marţi, iar surse din cadrul PNL Iaşi susţin că nu va fi ales un nou viceprimar în cadrul acestei reuniuni.

PNL Iaşi a avut programată zilele trecute o şedinţă a conducerii filialei municipale în care s-a decis mandatarea primarului Mihai Chirica şi a viceprimarului Daniel Juravle, ambii membri liberali, pentru “a identifica soluţia în vederea constituirii majorităţii constructive în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi şi a desemna viitorul viceprimar al Municipiului, în locul rămas vacant“.

În Consiliul Local, PNL deţine 11 mandate, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două. PNL are sprijinul celor doi consilieri PMP, dar mai are nevoie de un vot pentru a-şi asigura majoritatea.

PSD şi USR Iaşi au respins orice colaborare cu liberalii la nivel local.

“Nu avem ce discuta cu Mihai Chirica, având în vedere dosarele penale în care este implicat. Găsirea unei majorităţi este problema liberalilor, nu a noastră. Soluţia este aşadar la PNL. Ne putem aşeza la masă cu cei din PNL doar dacă vor renunţa la Mihai Chirica, un personaj politic compromis, trimis deja în judecată de către DNA. Noi nu punem viceprimar, nu vrem să girăm corupţia din Primărie“, a declarat luni senatorul USR, Marius Bodea.

Cezar Baciu a fost exclus din USR în anul 2021, după ce a votat bugetul local alături de PNL, deşi USR decisese ca votul să fie împotrivă. Ulterior, Cezar Baciu a fost votat viceprimar al Iaşiului, cu sprijinul consilierilor PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.