Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că joi va fi atins pragul de 1,1 milioane de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin, aproape 700.000 având şi rapelul efectuat. Întrebat despre ţinta de vaccinare asumată de autorităţi pentru 1 iunie, prefectul a precizat că va fi dificil de atins, dar nu imposibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine va fi atins pragul de 1,1 de bucureşteni care vor fi vaccinaţi cu cel puţin o doză”, a afirmat, miercuri, prefectul Capitalei, Alin Stoica, precizând că aproape 700.000 sunt vaccinaţi cu două doze.

Prefectul a precizat că va fi necesară accelerarea vaccinării.

”Va trebui să aceelerăm un pic rata de atragere a celor care până acum erau nehotărâţi, astfel încât să avem din ce în ce mai mulţi oameni care se vaccinează cu prima doză”, a mai declarat prefectul.

Întrebat despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, pe care au avansat-o autorităţile, Alin Stoica a afirmat: ”Este o ţintă, să spunem, dificil de atins, dar nu imposibil de atins. Dar e dificil, într-adevăr”.

Acesta a explicat că este dificil deoarece mai este puţin timp până la 1 iunie, iar Capitala ar trebui să vaccineze zilnic 20.000 de persoane şi ”încă nu suntem acolo”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.