Partidul Oamenilor Tineri transmite luni Guvernului că pentru a acoperi deficitul bugetar erau necesare măsuri care reduc risipa de la bugetul de stat, precum eficientizarea şi simplificarea organigramelor instituţiilor, nicidecum măsuri care sărăcesc şi mai mult populaţia. Formaţiunea anunţă mai multe amendamente la pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedinta POT, Anamaria Gavrilă anunţă că Partidul Oamenilor Tineri va depune astăzi în Parlament amendamente la “Ordonanţa Sărăciei” propusă de Guvern, prin care să fie redusă risipa de la bugetul de stat. “ADEVĂRATA ORDONANŢĂ CARE TREBUIA DATĂ: Măsuri urgente pentru a reduce risipa, nu pentru a-i pedepsi pe românii care muncesc cinstit! România are o gaură mare în buget. Nu pentru că românii nu plătesc taxe, ci pentru că statul face risipă prin funcţii inventate, contracte păguboase şi companii mari care îşi ascund profiturile în alte ţări. În loc să taie din banii de spitale şi şcoli, din munca celor cinstiţi sau să pună biruri pe antreprenorii mici, statul trebuie să înceapă cu adevărat curăţenia de la vârf”, spune Anamaria Gavrilă.

Partidul Oamenilor Tineri spune că propune exact acele măsuri clare şi corecte care pot reda încrederea românilor în stat.

”În primul rând, trebuie să începem prin a reduce risipa din administraţia publică. Posturile inventate, oamenii angajaţi pe pile şi funcţiile de conducere înmulţite artificial trebuie să dispară. Nu avem nevoie de 10 şefi într-o direcţie, ci de oameni care chiar muncesc. În schimb, medicii, profesorii şi poliţiştii trebuie susţinuţi, nu sacrificaţi. Ei sunt coloana vertebrală a unei ţări sănătoase”, arată formaţiunea.

”În al doilea rând, multinaţionalele trebuie să plătească ceea ce datorează României. Nu mai putem închide ochii la profiturile uriaşe care se evaporă în paradisuri fiscale. Trebuie să verificăm preţurile de transfer şi să impozităm corect tot ce se produce şi se vinde aici. Mai mult, băncile care fac profituri record din dobânzile uriaşe pe care le plătim ca stat trebuie să contribuie şi ele, printr-o taxă de solidaritate, la binele comun”, mai cere POT.

Potrivit POT, ANAF trebuie să îşi schimbe radical direcţia. Nu să hărţuiască zilnic micii antreprenori, ci să meargă după marii datornici.

”Vrem digitalizare, colectare automată, mai puţină birocraţie şi mai multă eficienţă. Cei care datorează milioane de lei statului trebuie să fie executaţi, nu protejaţi prin relaţii şi tăcere. Sinecurile trebuie desfiinţate. Nu mai putem tolera indemnizaţii uriaşe în consiliile de administraţie, comitete şi consilii care nu aduc nicio valoare. Numărul membrilor trebuie redus, iar contractele pe bani publici trebuie publicate transparent. Românii au dreptul să ştie cum se cheltuieşte fiecare leu”, afirmă formaţiunea.

POT mai arată că firmele mici, cele care duc în spate locurile de muncă din România reală, trebuie ajutate, nu sufocate.

”Trebuie să oprim controalele abuzive şi să stabilim reguli clare şi egale pentru toţi. Afacerile cinstite nu trebuie să mai fie ţinta unui sistem care funcţionează cu dublă măsură. În final, respingem ferm ideea de a mări taxele românilor care deja se zbat de la o lună la alta. Bugetul statului nu trebuie să fie umplut din sărăcirea oamenilor cinstiţi. Veniturile pot creşte din combaterea evaziunii, din colectare eficientă şi din impozitarea corectă a marilor profituri. Datoriile statului trebuie refinanţate cu dobânzi mici şi pe termen lung, nu cu bani scumpi luaţi de la bănci care profită de pe urma slăbiciunii noastre”, spune POT. ”România are nevoie de curăţenie, nu de austeritate, de dreptate, nu de sacrificii făcute doar de cei mici. Dacă vrem o ţară în care să ne putem creşte copiii cu speranţă, trebuie să începem cu măsuri inteligente, drepte şi curajoase. Nu mai putem tăia de la oameni. Trebuie să oprim risipa!” mai transmite preşedinta POT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.