Liderul Pro România, Victor Ponta, afirmă că ”ne furăm singuri căciula”, iar Guvernul are o strategie de a minimiza efectele pandemiei de coronavirus, fiind făcute, într-o lună, doar 40.000 de teste, în condiţiile în care în alte state se fac între 30.000 şi 100.000 de teste pe zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne furăm singuri căciula. Acceptăm să fim minţiţi şi propagam minciuni! Şi ne chinuim mai mult degeaba! România a efectuat cu totul, în peste o lună, doar 40.000 de teste (unele persoane au fost testate de mai multe ori conform procedurii). 40.000 de teste la o populaţie de 20 de milioane şi la peste 500.000 de români veniţi din Europa - înseamnă 0.2 %”, a scris, luni, pe Facebook Victor Ponta.

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei, ”Guvernul României a pornit Strategia de minimalizare a efectelor coronavirus”.

”Ca să păclim lumea că la noi e totul bine faţă de alţii - nu facem testări - nu raportăm decesele corect - nu recunoaştem focarele (Suceava, Arad şamd) decât atunci când nu mai pot fi ascunse! Minciuna ca politică de stat - ca în vremea comuniştilor”, a mai scris Ponta, afirmând că SUA efectuează 100.000 de testări pe zi, Germania 80.000 zilnic, Italia 40.000 şi Spania 30.000 pe zi.

”Noi stăm blocaţi în case - pentru că nu suntem testaţi - şi pentru că nu suntem în stare să protejăm personalul medical şi spitalele! De asta stăm în case”, a mai scris Ponta.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel naţional, au fost prelucrate 40.987 de teste.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.