Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat, joi, pe Facebook, un mesaj adresat militarilor din România în care le atrage atenţia că le-au fost tăiate pensiile. ”Slugile şi demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile, exact invers decât au promis în 2016”, a scris Ponta. Acesta propune un sistem de impozitare diferenţiată, dar pentru toate categoriile de venituri şi toate categoriile profesionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţ important pentru toţi militarii din România - slugile şi demagogii din echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile - exact invers decât au promis în 2016 - exact cum a făcut Băsescu în 2010. Proiectul pe care l-au depus la Senat şi pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistraţilor (fiind însă scutite pensiile parlamentarilor)!”, a scris, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

Acesta afirmă că Pro România ”va proteja tot timpul pensiile militare”.

”Pro România am promis că va proteja tot timpul pensiile militare (introduse încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza şi existente în toate ţările NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / aşa vom face şi acum în faţă ticăloşiei câtorva lideri PSD absolut trecători! Pro România susţine renunţarea la cota unică şi trecerea la un sistem de impozitare diferenţiată, dar pentru toate categoriile de venituri şi toate categoriile profesionale! Ceea ce propune acum PSD este un act neconstituţional, demagogic şi nefuncţional! Militari români - azi trădătorii voştri se numesc Dancila, Teodorovici şi Fifor ! Să nu uitaţi acest lucru!”, a mai scris Ponta.

Impozitarea pensiilor speciale a fost votată, marţi, de Senat, cu 75 de voturi ”pentru” şi 16 abţineri din partea senatorilor PNL.

Potrivit proiectului de lege, pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 30%, iar cele care depăşesc 10.000 de lei cu 50%.

Legea va merge în Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.