Liderul PSD, Liviu Dragnea, a votat sâmbătă la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţiei, spunând că votul său a fost dat pentru ceea ce solicită milioane de români şi pentru ceea ce „ne defineşte ca societate şi naţiune”. Doi membri ai comisiei au refuzat să dea mâna cu el, la fel ca în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Dragnea a vorbit despre lipsa de educaţie. Premierul Viorica Dăncilă a votat, ea afirmând că tema familiei este una importantă pentru toţi şi că ea a votat pentru valorile în care crede. Dăncilă a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi că "fiecare avem datoria" să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, după vot, că speră că vor participa suficiente persoane pentru ca referendumul să fie validat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea: Eu cred că e momentul să decidem noi ce societate şi ce ţară vrem să avem şi cum vrem să trăim

„Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români, pentru ceea ce cred eu că ne defineşte ca societate şi naţiune. E bine să decidem noi ce vrem pentru societatea noastră. Ni se spune de ani de zile că alţii ştiu mai bine ceea ce e bine pentru noi. Eu cred că e momentul să decidem noi ce societate şi ce ţară vrem să avem şi cum vrem să trăim”, a declarat Liviu Dragnea la ieşirea din secţia de votare de la Liceul „Jean Monnet”.

Doi membri ai comisiei au refuzat să dea mâna cu el atunci când Dragnea i-a salutat în secţia de votare.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

„Şapte ani de acasă”, a comentat liderul PSD în faţa jurnaliştilor.

Întrebat dacă crede că are o familie tradiţională, Dragnea a explicat că o astfel de familie este formată dintr-un bărbat şi o femeie care pot face copii sau pot adopta copii.

„Ştiţi ce înseamnă familia tradiţională? O femeie şi un bărbat care pot face copii. Sau pot adopta. Este familie tradiţională şi dacă adoptă un copil, înseamnă că acel copil are şansa dragostei de mamă”, a spus Dragnea.

De asemenea, întrebat ce va face dacă la un moment dat un membru al familiei sale va recunoaşte că are altă orientare sexuală, liderul PSD a spus că l-ar ajuta, pentru că el nu respinge niciun fel de minoritate.

„Eu nu resping niciun fel de minoritate, nici măcar minoritatea sexuală. Nu încercaţi să spuneţi că acest vot este împotriva unei minorităţi! Categoric nu, dimpotrivă, cu multă înţelepciune şi maturitate trebuie să construim un cadru legal pentru parteneriatul civil”, a spus Dragnea.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, el a spus „cât de curând”.

Dăncilă: Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei

Viorica Dăncilă a votat înaintea orei 9.00, la una din secţiile de votare de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, ea venind împreună cu soţul său. Dăncilă a spus că a venit devreme la vot pentru că urmează să meargă la Focşani, la un eveniment. 

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

"Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred", a declarat premierul Dăncilă, după vot.

Viorica Dăncilă a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi fiecare are datoria să se exprime.

"Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul", a adăugat premierul.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Tot la Liceul "Jean Monnet" ar urma să voteze şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Traian Băsescu a votat la referendum şi spune că unul dintre membrii comisiei de vot a refuzat să dea mâna cu el: Şi comisia e politizată, probabil era un PSD-ist înrăit

Fostul preşedinte Traian Băsescu a votat sâmbătă, alături de soţia sa, la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei, la secţia de votare de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală. El a spus că unul dintre membrii comisiei de votare citea sau s-ar fi făcut că citeşte o carte şi l-a ignorat când a vrut să dea mâna cu el.

"Era un domn care citea o carte, ceea ce arată că şi comisia e politizată, probabil era un PSD-ist înrăit. Nu m-a deranjat. Prostia nu poate să te deranjeze, doar o compătimeşti”, a declarat Traian Băsescu la ieşirea din secţia de votare, unde a venit cu soţia sa.

Ministrul Muncii: Sper din toată inima să avem peste 6 milioane de persoane care se vor prezenta la vot şi sper că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a votat sâmbătă dimineaţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei la o secţia de votare din Craiova, ea exprimându-şi speranţa că vor participa suficiente persoane pentru ca referendumul să fie validat.

"Sper din toată inima să avem peste 6 milioane de persoane care se vor prezenta la vot, pentru a spune <<Da>> sau <<Nu>>, în funcţie de ceea ce cred. Este un referendum obligatoriu, faţă de altele de până acum care au fost doar consultative. (…) Nu ştiu care va fi rezultatul, pot doar să-l intuiesc şi sper din toată inima că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Turismului: Am votat pentru familia dintre un bărbat şi o femeie. Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a votat, sâmbătă, la Sibiu, "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie", susţinând că este un vot pentru normalitate, în spatele căruia stau peste 3,5 milioane de semnături pe care le-a strâns Biserica. "Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale", a afirmat Trif.

Trif a votat la o secţie de la Liceul Energetic Sibiu.

El a spus că a votat "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie" şi că, "cu siguranţă, românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale".

Ministrul Turismului a mai susţinut că, aşa cum spunea mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace.

"Am votat Da pentru familia dintre un bărbat şi o femeie. Este un vot pentru normalitate, mai ales că în spatele acestui vot stau peste 3,5 milioane de semnături pe care Biserica Ortodoxă Română le-a strâns pentru referendum. Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi căsătoria cuplurilor homosexuale. De aceea, îi invit pe toţi românii, pe toţi sibienii să vină la acest referendum. Înalt Preasfiinţia Sa Mitropolitul Streza spune că acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace. Cred că are dreptate şi de aceea este important să asigurăm o participare cât mai mare la acest referendum”, a declarat Trif.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.